Новини и обществоМъжки въпроси

Картечен пистолет "Узи": снимки, функции, устройство

Uziel Гал (1923-2002) е роден 15-ти декември 1923 във Ваймар, Германия, и първоначално носи името Gotthard Glass. След 10 години в Германия, нацистите дойдоха на власт, и преследването на евреите. Готардо късмет през 1933 г., за да пътуват до Великобритания, а след това, през 1936 г., в Палестина, в Kibbutz Yagur, където е получил ново име.

патриот Израел

Интересът към създаването на оръжия от Галя излезе от детството, когато на възраст от 15 години, той е създал автоматична арбалет. Скоро той vsupil в "Палмс", елитна единица на израелската армия подземни като инженер-оръжейник. През 1943 г. той е арестуван от британските власти за незаконно транспортиране на оръжия и е осъден на 6 години затвор. След изтърпяване на 2 години 6, Гал отиде в израелската армия - на въоръжените сили на новосформираната държава - да се бият по време на войната за независимост.

В края на 1940 г. дружеството Израел военната промишленост (IMI) - в миналото под земята, а сега на официалния производител на оръжие на Израел - назначени двама инженери за създаване на достойни дизайн оръжия за израелските войници, най-вече за подмяна на неуспешно пистолет под-машина Стен. Тези дизайнери са били служители на IDF лейтенантът Uziel Гал и Ген Хаим Кара, на горната секция малокалибрено оръжие.

Чехословашката вдъхновение

Нито инженерът не работи във вакуум, но в случай на жлъчния вдъхновение беше очевидно. В края на 1940 чешки производител на огнестрелно оръжие Československá Zbrojovka започва производство на иновативна серия автомати CZ. Те имаха 2 възможности. Списание се вмъква директно в грифа, а не поотделно пред спусъка. Това позициониране е възможно по силата на втория аспект на пистолета. В тази структура, предната част на капака на клапана и има тръбна задната част на цевта с удар и chambering патрона. Благодарение на нея, все още има нужда да контролира затвора масово завръщане, което намалява общата дължина на оръжието.

Хиляди CZ изнасят в Близкия изток, включително Израел, където оръжието под-машина е вдъхновение за Галя и Кара. В началото на 1950-те години, и двамата дизайнерът представи оръжие за конкурентни тестове. Kar създаден 9мм модел К-12. Подобно на CZ, тя имаше свободен телескопичната болт и боеприпаси доставка на 20- или 40 патрона вмъква в грифа. Той е бил оръжие - лесно за използване и поддържане на високо качество. По ирония на съдбата, това е негов проблем. За една млада нация с развиваща се икономика на К-12 е твърде скъп вариант.

Евтини и весел

Дизайн Галя работи на същите принципи, но на базата на евтини и бързо подпечатан метални конструкции, не изисква K-12 допуски. Това увеличава нейната здравина и надеждност, когато се използва в полеви условия. В допълнение, части от него са по-малко от 12, което намалява разходите за производство.

През 1951 г. общо 12 К-12 и 5 "Uzi" бяха тествани за издръжливост и производителност при тежки условия пустинни. Като се вземат предвид всички фактори, автомат "Узи" (на снимката) се оказа ясен победител и той е избран за по-нататъшно развитие.

Гал патентована оръжие през 1952 г., даващи право на производството на Министерството на отбраната на Израел, както и автомат "Узи" се проведе допълнително изпитване в областта. Най-накрая през март 1954 г., артилерия и техническо обслужване направил поръчка за производството на оръжия и 8000 80000 магазини. Дизайн Uzielya Галя е пусната в експлоатация.

Картечен пистолет "Узи": устройство

Гал е създал революционен оръжие. Те са лесно да се контролира по време на стрелба × 19 9-милиметрови патрони Luger с 600 изстрела в минута. поставяне магазин в грифа премества центъра на тежестта в района на дланта, което прави възможно да се стреля с една ръка. Предимството на този режим е интуитивен презареждане през нощта или по време на интензивна борба - достатъчно войници, за да помня на принципа на "ръка е ръка". Картечен пистолет "Узи" могат да бъдат демонтирани за секунди и малък брой компоненти е удобно в областта - толкова по-малък шанс от загуба на важна подробност.

Механизмът на

"Узи" - оръжие със свободен телескопична zatvorom.Kogda шмайзер зареден и щръкнало, болта се провежда в задната позиция на увехнал спускане. При натискане на спусъка се освобождава и се движи напред под действието на възвратната пружина, хващане стека в патрона на ръба на основата втулка. По отношение на движението на употреба патрон вана се повишава и се насочва в камерата, оставяйки магазина. Тръбната част на клапан капак на отвора. В този момент се покачва ежектори и основата на тръбата влиза в нишата на механизма за затваряне на запазване на ударника. Както стоп затвора ударника на удари праймер в основата и втулката за изстрел.

Сега трябва да се отстрани и да се изхвърли празни касети и презареждане направи. Налягането на газа създава и връща обратно налягане в цевта, масата, която поддържа ръкав празното на място, докато куршумът оставя цевта и налягането пада до безопасно ниво. След това, на затвора започва своето пътуване в обратната посока, дърпане на възвратната пружина. В същото време втулка изхвърлящата скоби основата, го държи в блока затвора, докато се изравни със задната повърхност на изхода от дясната страна на приемника. По това време, механизъм за изхвърляне на патрона удари на земята, да се обръща аспиратора и бутане на лайнера през отвора за освобождаване от отговорност. Когато механизмът на затвора се движи покрай магазина миналата пролет избутва касетите, за да го подготви за стрелбата.

огън, при

Механизмът на затвора се движи назад, докато се стигне до задната част на приемника, и възвратна пружина не се натрупват значителен натиск. След пролетта започва да се движи болта напред. Картечен пистолет "Узи" има три режима на огън, определени от плъзгащ се ключ от лявата страна в горната част на грифа. Тя има три позиции - A, R и S:

  • A - пълен автоматичен огън;
  • R - полу-автоматична стрелба един изстрел;
  • S - предпазител блокове стрелба.

Ако селектора е настроен на А, портата завършва пътят напред към пистата, за да стреля друг патрон; цикъл ще продължи толкова дълго, колкото наклона е натиснат.

Ако е в положение R, спусък спусъците на ангажира затвора и го поддържа в най-задно положение, докато спусъка е натиснат отново.

Картечен пистолет "Узи" е проектирана да отговарят на строги изисквания за безопасност, така че всички опции са на три нива на сигурност механизъм. Позицията на ключа S блокове спускането. В допълнение, в задната част на грифа е друг механизъм за безопасност. За да може ударът може да се случи, то трябва да се компресира чрез защита на въздействието пикап или есента. последната граница на - палецът на зареждане, което не позволява стрелят, ако случайно освобождава затвора, докато се зарежда.

приклад

Първото поколение на автомати са били оборудвани с масивни дървени бъчви бързи. Някои от тях имаха дупки за почистване прът и резервоар за масло. Като цяло тя е била освободена за четири разновидности на дървен материал, всяка от които има множество профили и размери. Критична промяна на конфигурацията настъпили през 1967 г., когато дървото е заменен с възможност за сгъване метал. Приклада е много удобен и издръжлив, намаляване на теглото с 0,1 кг, повишена преносимост и укриване на специалните сили, парашутисти и звена за сигурност.

В допълнение, полимер версия на оригиналните дървени чела и пластмаса с гумена челно плоча.

зрение

"Узи" - под-картечница с основна но функционален механичен мерник с настройка фабрика. Fly се състои от един прост стоманено острие, защитено от две дълбоки стоманени крила от двете страни. Гледката е регулируема в хоризонтално и вертикално издигане. За да направите промени изискват специален инструмент, за да разхлабите на гледката.

Tselik защитена високи метални криле, -. Диоптъра от тип с малка регулируема бленда 100 или 200 м забележителности здрав и надежден, ефективен за предварително определени граници и бързо да се стреми при стрелба напосоки.

Подаването на боеприпаси

Под "Uzi" произведен тип 2 магазина: стандартен 25-зареждане с тегло 500 грам и 32 грама от теглото на зареждане на 600 в заредено състояние. Дължината им е намален благодарение на двоен стак.

Местоположение списание улов в долния ляв ъгъл страна на гриф за лесен достъп до лявата си палец, но това не пречи по време на снимките. Приемникът е направен от стомана подпечатан с опция за закрепване на колана и за презареждане на дръжката се намира в канал в горната част на кутията, в близост до лявата ръка. Кратка част на билото под мушката служи като предния край, и от която на кратко барел част, която се проведе на място с голям орех.

Сред малкото аксесоари - кратко щик фиксиран към багажника, а в предната част на предмишницата.

Mini, Micro, Pro

Най-големите промени в "Узи" настъпили с появата на "Мини Узи" през 1980 година За да се отговори на изискванията на специалните сили и елитните подразделения по сигурността, IMI значително намали размера на оръжието. Оригинален Дължина сгъната е 470 mm, а в "мини-Узи" той е намалял до 360 мм. Тегло е намален чрез замяна на относително тежки две отделения сгъваем приклад светлина тел структура.

И вътрешната структура се различава. Имаше варианти за отворен и затворен затвора. Променена и поглед - сега предните и задните забележителности регулируеми стоманени. Имаше един компенсатор муцуната е необходимо да се гарантира, скоростта на 1100 изстрела в минута. Използва стандартните магазини, както и специален 20-кръг.

В това намаляване на размера на автомат. През 1986 г. IMI въведе още по-малка версия - подходящо наречено. "Микро-Узи" - автомат, дължината на които в монтирано положение е 486 mm, и със скръстени задника - 282 мм. Тегло - 2,2 кг (стандарт "Узи" тежи 3,6 кг). Разпалване модификация курс "Micro-Узи" отворен затвора достига 1700 изстрела в минута, а със затворена - 1050.

Картечен пистолет "Узи" със заглушител е на разположение в Мини OB и CB Micro версии.

По това време, IWI компания произвежда само по-малки версии на картечницата и стандарта се прави по лиценз в САЩ.

И двете версии са се превърнали в платформа за по-нататъшно развитие, включително версия специални сили (SF) 4 Picatinny релса за монтаж на аксесоари, които включват фенери, лазерни показалки, оптика, уреди за нощно виждане.

Узи Pro работи като Микро Узи с затвора затворени, но с редица подобрения, в това число - "улавяне нападение" висока степен на увеличение спускане да се слее с дебелина удароустойчив полимерно покритие, което позволява да се използва оръжието в ръкавици, използвани по време на спускането на улавяне групи на кабели.

Любителите много популярна реплика на "Узи" - автомат пневматичен KWC-KMB07 Мини Узи.

Gun "Узи" е произведен IMI в началото на 1980. Той е още по-малък - само 240 mm по дължина и има сгъваема склад.

Картечен пистолет "Узи": Характеристики

За по-добро възприемане сме ги подредени в таблица:

характеристики на

Узи

Мини Узи OB

Мини Узи CB

Мини Узи CB SF

Микро Узи CB SF

патрон

9x19 мм Parabellum

тегло

3.5 / 3.6

2.65

2.65

2.8

2.2

Дължина на цевта, мм

260

197

197

197

134

Обща дължина, mm

650

588

588

588

504

Дължина на склад сгънати, mm

470

360

360

360

282

скорост на тръгване, м /

410

380

380

380

350

Оценка от пожар, RDS / мин

600

1100

1150

1150

1050

по желание заглушител

не

има

не

не

има

Страните, които все още използват "Узи" в близко бъдеще ще го махна от употреба. Се заменят с новото поколение на лични отбранителни оръжия, включително P90 с мощен патрон 5.7x28 mm и скорост от 715 м / сек и MP7 с патрон 4.6x30 mm и една и съща скорост на полета. Въпреки това, само няколко вида оръжия, произведени след Втората световна война, могат да се похвалят неопетнена репутация създаване Uzielya Галя.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 bg.delachieve.com. Theme powered by WordPress.